Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill locka utländsk arbetskraft till Dalarna

/
  • Kollar kommunerna. Daniel Tella, Rachel Hellman, Kenneth Ikechukusu Duru, Kerla Tabetando och Muhammad Zubair ska titta närmare på de fem kommunerna i Mittdalarna.

Annons

Daniel Tella, Rachel Hellman, Kenneth Ikechukusu Duru, Kerla Tabetando och Muhammad Zubair får ansvar för varsin kommun. De ska verka ute hos "sin" kommun några dagar i veckan, träffas gemensamt och arbeta efter samma metod. Ta reda på hur mottagandet fungerar idag, och komma med förslag på förbättringar.

Projektet är ett samarbete mellan kommunerna, Högskolan och utvecklingsbolaget Mittdalarna. Där ingår Borlänge, Falun, Säter, Gagnef och Ludvika. Målet är att bli en attraktivare region i konkurrensen om arbetskraft.

Undersökningen ska mynna ut i ett förslag på hur Mittdalarna kan underlätta för sina kommuner att attrahera utländsk arbetskraft att komma och stanna i kommunen. Den tittar inte på invandringen generellt.

Det är stor efterfrågan på välutbildad arbetskraft och behovet ökar under kommande år. Studenterna har olika bakgrund, olika kultur, och ska dra nytta av sina perspektiv. I september ska resultatet presenteras vid ett seminarium i Teknikdalen.

Mer läsning

Annons