Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill lätta på strandskyddet

Annons

- Vi vill ha samma villkor och likvärdiga möjligheter att bygga i närheten av vatten som storstadsregionerna har, anser medlemmarna.

Samtidigt konstateras att det i Gagnefs- och Djuråsområdet finns gott om attraktiva boendemiljöer för både äldre och barnfamiljer.

C-avdelningen gör uttalandet med anledning av att Naturvårdsverkets håller på att ta fram förslag till förändringar av strandskyddsbestämmelserna.

- Gagnefs kommun har gott om sjöar, lokor och vattendrag. Deras naturvärden och värdet för friluftslivet ska givetvis värnas. Men samtidigt har boende nära vatten en oerhörd dragningskraft och bör ses som en möjlighet att attrahera folk att flytta till kommunen. Samtidigt som vi jobbar för att ta fram attraktiva tomtplatser, föreslår vi att kommunerna ges större möjlighet att ta fram planer för vilka områden som ska ges lättnader i strandskyddet, heter det i c-avdelningens uttalande, som antogs vid årsmötet.

Avdelningens styrelse består av Carl-Axel Westerlund, ordförande, Pär-Ulf Landin, Margareta Sjöberg, Jan Bergman, Fredrik Andersson och Evalena Dahlkvist.

Mer läsning

Annons