Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill köpa in nytt golv

Annons

Idén att ishallen skulle kunna bli en evenemangshall väcktes tidigare i år. En skara intressenter bildade en samarbetsgrupp: handbollsföreningen, hockeyklubben, Föreningssparbanken och Hedemora kommun.

- Det fattas ett ställe för större evenemang i staden, och Vasahallen tar bara 500 åskådare. Att investera i ett mobilt golv i ishallen skulle ge möjligheter både för idrottsföreningar och näringsliv, säger Lars-Göran Hallström som är sporthandlare och ungdomsansvarig i handbollsklubben.

Golvet skulle främst användas när det inte finns is i hallen, som då skulle kunna få en publikkapacitet på närmare 2000 personer.

I början av september arrangerar handbollsklubben en stor turnering med 650 deltagare. Då har man hyrt in ett golv till den 60 gånger 30 meter stora ishallen.

- Då ska vi bjuda in alla intressenter för att visa hur det kan se ut. Det är inte så mycket som behöver göras. Hallen ligger ju bra, nära riksväg 70 och med stor parkering.

Bilmässa, danstävling och innebandyturnering ger Lars-Göran Hallström som exempel på tänkbara framtida arrangemang. Hur kostnaden på en halv miljon för golvet skulle kunna betalas är i dagsläget inte klart.

- Personligen hoppas jag att banken kan stötta finansieringen. Banken som äger namnet på hallen borde ju ha ett intresse av att den används året runt. Men också kommunen och andra företag skulle kunna hjälpa till.

Han säger att golvet i längden kan betala sig självt genom uthyrning och att det skulle kunna bli en inkomstkälla för föreningarna i kommunen.

- I Stockholm till exempel är det brist på hallar. Genom att bjuda in stockholmslag på läger och cuper kan man tjäna pengar på entréavgift, caféteria och andra kringarrangemang.

JOHAN SEGER

Mer läsning

Annons