Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill ha vårdavtal

Annons

- Vi ser gärna att landstinget sluter att avtal med Läkarhuset som öppnar på torsdag i gamla Gylle vårdcentral, säger Jan Wiklund.

Om ett sådant vårdavtal sluts, menar moderaterna, kan många av de gamla patienterna åter få besöka sin "gamla" vårdcentral.

- Dagligen kan man läsa om hur långa köerna är till de återstående vårdcentralerna om folk ens kommer fram på telefon, säger Ingemar Ström.

Nu tänker de på allvar ta upp frågan om ett vårdavtal med Läkarhuset igen på landstingets novembermöte.

- Vi fortsätter enträget och tror på att det vore bra för alla, köerna kortas och det bli enklare för många sjuka, säger Bibbi Eriksson.

Läkarhuset som funnits i Borlänge i två år fanns tidigare på Vattugatan men finns nu alltså i Gylle vårdcentral.

Börje Eriksson är läkaren som driver Läkarhuset och han kan till sin hjälp kalla in uppåt tio andra läkare allt efter behov.

- Vi har inte hört något från landstinget men vi har heller inte själv försökt sluta något avtal med dem, säger Börje Eriksson.

Han har själv stor erfarenhet från andra landsting och vet vad han talar om. Skulle landstinget i Dalarna vara intresserade av ett avtal är han beredd att diskutera detta.

- Jag är öppen för en diskussion och visst har vi kapacitet att ta emot en del patienter. Vi kommer till exempel att ha öppet vissa kvällar och ibland på helger, säger Börje Eriksson.

Hur det kommer att gå vid novembermötet kan ingen i dag sia om, men Ingemar Ström vet att ett vårdavtal kan fungera.

- Titta bara inom hörselvården. Där har man slutit vårdavtal med privata läkare och därmed kortat köerna, säger Ingemar Ström.

JAN KORSGREN

Mer läsning

Annons