Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill ha övervaknings-kameror mot buslivet

Annons

Behövs övervakningskameror i Borlänge centrum?


Efter en bra fredag på arbetet möttes Olle Sahlin av ett krossat skyltfönster i lördags.

- En ruta kostar 15 000 kronor och självrisken ligger på 7 500. Med den ruta som krossades för en månad sedan blir kostnaden 15 000 kronor. Det är så onödigt, säger han.

Det rör sig inte om ett inbrottsförsök utan om skadegörelse. Fönstret krossades någon gång efter två på natten.

- Jag tror inte att de som ligger bakom det här vill stjäla, de vill bara slå sönder. Dessutom har vi inte så mycket som är lätt att stjäla. Vid ett tillfälle försökte en person stjäla ur skyltfönstret, men den personen tog vi på bar gärning.

- Det här är ett fyllestråk. Det är kanske någon som inte kommit in och som i ren ilska har kastat in en flaska. Jag tycker att det vore bra om det sätts upp övervakningskameror i korsningen Borganäsvägen och Målaregatan.

Är det inte integritetskränkande att sätta upp övervakningskameror i stan?

- Man blir övervakad var man än går. Går du in i en butik eller på en bank är du tv-övervakad. Det är väl bra om det skulle hända något, tror jag folk tänker. Jag tror att övervakningskameror skulle ha en dämpande effekt på buslivet, säger Olle Sahlin.

Vad kan ni göra för att skydda er mot skadegörelse?

- Vi kan sätta upp finmaskigt nätgaller, men det är inget vi föredrar.

Förra gången ett skyltfönster slogs sönder hos Musikcenter fanns det vittnen till händelsen och gärningsmannen åkte fast. Det är ännu oklart om någon har sett händelsen i fredagsnatt.

PETER SÖDERLUND

Mer läsning

Annons