Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill ha fler priskandidater

Annons

- Anmälningstiden går ut vid årsskiftet. Ifjol hade vi inte ens några kandidater, konstaterar Wallin som hoppas att fler tar chansen att söka i år.

Miljöstipendiets syfte är att stödja och uppmuntra ett miljömedvetet handlande och avser en planerad aktivitet som väsentligt bidra till en förbättring av miljön i kommunen. Miljö- och hälsoskyddsnämnden kan dela ut det till enskilda personer, hushåll, organisationer, skolklasser eller företag.

Den ansökan som hittills kommit in kommer från kökspersonal i kommunens äldreomsorg. Deras projekt går ut på att de ekologiska produkter som redan används i förskolor och skolor i framtiden också ska serveras inom äldreomsorgen.

Kökspersonalen inom vård- och omsorgsförvaltningen vill använda stipendiet till utbildning om ekologisk mat och Kravmärkningen.

Syftet med kommunens miljöpris är att stödja och uppmuntra ett miljömedvetet handlande och gäller redan genomförda aktiviteter. Det kan delas ut till enskilda personer, hushåll, organisationer, skolklasser eller företag.

Kommunens skolor och förskolor söker nu miljöpriset för att de redan genomfört kravcertifieringen och utbildat personalen. De vill använda priset till en studieresa med ekologisk inriktning.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons