Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill ha fler heltidare

Annons

Säters kommun ska ta fram en policy när det gäller de anställdas tjänstgöringstid. Strävan ska vara att fler jobbar heltid.

Kommunstyrelsens arbetsutskott beslöt vid veckans sammanträde att uppdra till personalchefen att ta fram ett förslag till policy för anställdas tjänstgöringstid.

Av kommunens anställda arbetar knappt 65 procent heltid.

Vid redovisningen i arbetsutskottet togs som exempel Enbackagården i Gustafs där 19,25 årsarbeten finns, fördelade på 25 personer. Personalkostnaden i dag är 7,3 miljoner och om alla skulle erbjudas heltid stiger kostnaden till 9,5 miljoner kronor.

Nu har inte alla som jobbar deltid önskan om att jobba heltid. Ett 30-tal av kommunens anställda totalt vill öka sin tjänstgöringstid.

För närvarande finns en mängd olika tjänstgöringsgrader. Strävan ska vara att renodla tjänstgöringsgraden till intervallerna 50, 75 och 100 procent.

Motionscup i innebandy

u Tio lag från bland annat Falun, Säter, Gustafs, Borlänge och Hedemora deltar i en motionscup i innebandy i Skönvikshallen i Säter på söndag.

Totalt blir det 23 matcher med cirka 100 deltagande spelare.

- Vi hade turneringen i Enbackahallen i Gustafs, men det blev lite för trångt, berättar Lasse Hedman.

Behållningen av turneringen går till Gustafs IK:s ungdomsinnebandy.

Konsert med Happy Voices

Kören har ett 20-tal medlemmar och kören har funnits sedan år 2000.

Konserten är indelad i två akter där den första innehåller bland annat välkända negro spirituals och det ges även en kort inblick i gospelns ursprung och historia.

I andra akten bjuds på modern gospel.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons