Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill ge studenterna kårhuset

Annons

Centrala stadsrums styrelse har med stort intresse följt arbetet att hitta nya lokaler till ett kårhus. Föreningen applåderade valet av gamla stadshotellet som man anser vara mycket viktig för studenternas trivsel och stadskärnans utveckling.

Att politikerna av kostnadsskäl tvekar och vill se om det finns några andra alternativ bekymrar Centrala stadsrums ordförande Christer Widén.

Han har därför tillsammans med centrumledaren Annika Rodhin kommit med ett eget förslag på var kommunen ska leta för att hitta en lösning.

Ett av problemen i sammanhanget är att socialförvaltningen protesterar mot att flytta över i Annexet till gamla stadshotellet. Det skulle inte fungera för verksamheten, anser personalen.

Det man i stället bör göra, tycker Centrala stadsrum, är att försöka hitta andra lokaler till socialförvaltningen.

Föreningen föreslår därför att kommunen ska låta privata fastighetsvärdar räkna på vad en ombyggnad för socialförvaltningens behov skulle kosta och föreslå en hyresnivå.

Men den sådan lösning skulle inte kommunen behöva stå för investeringskostnaderna. Ett hyresavtal med en privat värd skulle också kunna vara förmånligt på lång sikt tror Centrala stadsrum.

Om det skulle visa sig bli förmånligare att frångå kommunens policy att i första hand använda egna lokaler skulle Annexet kunna utbjudas till försäljning, menar Centrala stadsrum.

KATARINA RUDBECK

Mer läsning

Annons