Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill få bygg-lov för 62 lägenheter

Annons

I går lämnade Kopparstaden in en bygglovsansökan på 4 900 kvadratmeter i kvarteret Gullvivan, mitt emot Ta till vara-verkstaden. Där planeras 62 lägenheter, allt enligt den plan- och byggrätt som redan finns på området.

Skadegörelse

på tre skolor

FALUN. Den 6 maj sprutades lim in i låssystemet på Västra skolan så att dörren till huvudentrén inte gick att öppna och dagen därpå bröts spolararmarna till tio toalettstolar av.

Den 8 maj kastades ägg mot fönster på Haraldsbogymnasiet och under natten mellan den 13-14 krossades en dubbelruta i en dörr till trapphuset.

Mellan den 5 till 8 maj kastades ägg på 18 fönster i Norslundsskolan.

Barncykel stulen

FALUN. Under månadsskiftet stals en röd barncykel värderad till 1 500 kronor vid Hälsinggårdsvägen.

Motion om

mera motion

FALUN. Miljöpartisten Jan Lindholm är en ivrig motionär, både när det gäller förslag till fullmäktige och fysiska aktiviteter. Nu hade han motionerat om att Faluns skolor snarast ska införa en timmes motion dagligen. Det är bra för kroppen och ökar inlärningsförmågan. Fullmäktige beslutade att rekommendera skolorna att snarast införa minst en halvtimmes fysisk aktivitet och att det långsiktiga målet ska vara minst en timmes träning varje dag.

Rösta 22 eller

16 år gammal

FALUN. Med fyra år mellan valen kan den som fyller 18 strax efter ett val få vänta tills han eller hon är 22 år innan personen får rösta. Därför ville miljöpartisten Jan Lindhom att kommunen ska undersöka möjligheten att få regeringens tillstånd att genomföra försök med sänkt rösträtt, förslagvis 16 år. Fullmäktiges majoritet sade nej till förslaget.

Morötter och

blåbär på torget

FALUN. Det blir skördemarknad på Stora torget till hösten, gratis för hobbyodlare. Det beslutade fullmäktige på torsdagskvällen. Tre centerpartister hade motionerat om att upplåta torget för försäljning av närproducerade bär och grönsaker. Verksamheten ska bedrivas på försök under två år.

Mer läsning

Annons