Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill bara bli av med oss

Annons

Svar till Lasse Liss,

den 7 februari.

Visst har jag råd men saken handlar inte om detta. Jag väntade att få uppgifter om vad en kollektiv hemförsäkring betingar för pris per medlem för facket för vi pensionärer har bara den försäkringen.

Aktiva medlemmar har som du själv skriver ett stort paket olika försäkringar plus arbetslöshetsförsäkring som inte belastar vår fackavgift.

Du skriver om solidaritet. Jag anser att detta är fel sammanhang att prata om solidaritet efter vad ni har åstadkommit. Vi som var med i facket i mitten på 50-talet var ofta arbetslösa under vintermånaderna.

Arbetslöshetsunderstödet var inte så högt men vi betalade alltid våra avgifter fast de var rätt så höga om man betänker vilka förmåner vi hade då. Det var arbetslöshetsförsäkring och begravningshjälp i stort sett.

Jag anser och säkert många andra pensionärer, att höjningen av vår fackavgift med 220 procent gentemot aktiva medlemmars höjning med 19 procent inte har någon som helst rimlig förklaring.

Enda förklaringen är att ni ville bli av med oss som medlemmar. Och för min del lyckades ni mycket bra med detta. Men tack för den här tiden i alla fall.

MATTI KÄRNÄ

Mer läsning

Annons