Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilken jubelfest på tunet vid Luossa

Annons

Årets Gillesfest vid Luossastugan blev speciell. Festen 60-årsjubilerade. Det gjorde även byggnaden i egenskap av en plats för DA-vännerna och turisterna att vallfärda till. Remarkabelt var också att årets pristagare, Nisse Munck, även uppvaktades med Sällskapet Svenska Lutans hedersdiplom och därmed blev tvåfaldigt hyllad.

Många i den stora publiken, enligt arrangören Skattlösbergs hembygdsgille, över 550 personer, är trogna besökare på arrangemangen under de årliga DA-veckorna, Gillesfesten i synnerhet.

- Vi brukar vara med på nästan alla program och Gillesfesten vill man inte missa. I år är vi med för 40:e gången. Det är ju en så härlig folkfest, sade Helmy Franzén när vi träffade henne i vimlet tillsammans med maken Karl.

För musikunderhållningen svarade berömde DA-tolkaren Björn Jadling i gott sällskap med Heidi Baier, Roine Lindström, Ove Frid, Linda Rattfeldt och, givetvis dagens hyllningsföremål Nisse Munck.

Linda Rattfeldt, som är inne på sjunde året som Luossaguide, är nöjd med årets vecka.

- Det har varit full fart hela tiden men dessförinnan var det något färre spontana besök jämfört med i fjol. Jag tror det var det regniga vädret som ställde till det.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons