Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilken höjdarträff!

Annons

Publiken uppgick till cirka 1 000 personer.

350 hade mött upp med sina snöskotrar, en maskinpark som tillhopa representerade ett värde av kanske 15-20 miljoner kronor.

Träffens mest spektakulära inslag var de tuffa ungdomarna Daniel Bodin och Martin Ingvarsson som visade upp sina höga hopp med snöskoter, Big air med snöskoter.

Via en ramp gjorde de sina vådliga luftfärder. Uppåt tio meter högt och 20 meter långt flög de i sina hopp och gjorde samtidigt olika konster under luftfärden - benen över styret, en hand på dynan och bägge benen på samma sida och andra smått akrobatiska övningar.

I den första delen av uppvisningen gick allt perfekt. Då det senare på dagen var dags för en ny uppvisning gick det inte lika bra, Bodin landade litet för hårt och körde sönder sin skoter så att han tvingades ge upp.

Skoterträffen, som hölls vid bystugan i Jägra, blev mycket välbesökt och för arrangörerna blev det fina tillskott i kassalådorna.

Snöskoterklubben fick pengar till att fortsätta sitt energiska arbete med skoterleder.

Jägär använder sin del av vinster till det långa elljusspåret för skidåkning, men har också planer på en större investering i bystugan - att sätta in en värmepump som kan minska uppvärmningskostnaderna.

- Det blev en mycket lyckad skoterträff och vi funderar redan på att komma tillbaka med en utvecklad skoterträff och nya idéer nästa år, säger Per-Erik Persson i Jägär IF.

Skoterrunda med tipsfrågor var en av programpunkterna. Ett 60-tal ekipage deltog och vinnare blev Torbjörn Kristiansson, Lima. De sju främsta samt elva deltagande barn fick priser.

Utställning av skotrar, kläder och skotertillbehör fanns på skoterträffen. För barn fanns möjlighet att åka miniskoter, fyrhjuling och gummibåt efter skoter.

Däremot blev det en lucka i det planerade programmet då räddningstjänsten på grund av helgens olyckor tvingades ställa in sin planerade uppvisning av livräddning ur isvak.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons