Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilken höjdarkväll

Annons

-Det går bra för Smedjebacken, konstaterade näringslivschefen Lennart Silfverin utan att darra på manschetten.

- Vi har idag runt 236 privata aktiebolag som omsätter 3,8 miljarder kronor årligen med sina 1700 anställda.

- En fantastisk siffra i vår kommun med tanke på samhällets förändringar under senare år, konstaterade Silfverin i sitt anförningstal.

- Det är av oerhört stor vikt att vi alla får träffas här i kväll och knyta nya band, som på sikt förhoppningsvis även skapar ny sysselsättning.

Kvällens höjdpunkt var självklart korandet av alla kategorier människor som under 2005 utförde något speciellt i och för kommunen.

Teknikgänget Jan Almqvist, Glenn Fahgén och Markku Miettinen såg till att även den tekniska inramningen blev proffsig. Detta trots att det klickade lite i vissa presentationer i videovisningen. Kommunalrådet Leif Nilsson (s) och Bengt Norrlén från Företagarcenter fanns hela tiden med på scen när det sedan gällde att hylla de blivande pristagarna.

Konferencier Jan-Erik "Janken" Falkengren, till kvällens ära klädd i smoking, gjorde även han sitt till för att förgylla kvällen.

Spänningen steg i salongen när de olika nomineringarna dök upp på filmduken. Årets köpman blev Auvo Joensu från TV-Ljud Service. Detta i konkurens med Björkström skor i Söderbärke och Laina Mustonen och hennes Stuvar&Hobby.

Till årets byalag korades Larsbo Bruks vänner, medan Björsjö byalag och Söderbärke hembygdsförening fick glädja sig åt platserna närmast.

Regionchefen från Företagarna, Henry Thulin fick sedan glädjen att överlämna stayetten Smeden och diplom till Hoganders medan Söderbärke trafik och Auto Verdi skuggade i bakgrunen.

Mjölkproducenterna Erik och Karin Johansson från Söderbärke tilldelades årets hederspris. I kategorin årets prestation blev det en populär vinnare i Svanströms lackeringar med basen Kenneth Svanström som pristagare. Norrbärke värdshus och Äventur i Söderbärke var närmast utmärkelsen.

När det gällde titeln årets kommunanställd så fick stadsarkiteken Sven Andersson kliva fram.

- Jag är mycket stolt och glad över utmärkelsen. Men den ska även delas med de elva personer som jag har runt mig på kontoret, sade Andersson i sitt tacktal.

Efter mingel och glada tongångar i foajén var det sedan dags för supé med hjortfilé som huvudrätt, innan Jannes Kalas körde igång dansen fram till att sommartiden inleddes!

Ska man döma av denna kväll så ser framtiden ljus ut för Smedjebacken.

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons