Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilka värderingar förmedlar Sebor?

Annons

Vi har under en tid regelbundet besökt friskolan Sebors hemsida. Med stigande förvåning och oro har vi följt rektor Raskopps hätskaangrepp och insinuationer om reportrar, politiker, hantverkare ochfolk som skriver insändare.

När vi läser hemsidan ser det ut som att demokrati ochyttrandefrihet bara gäller dig, Ove Raskopp. I vår värld hör dettänkandet hemma i en diktatur, men här kan vi se det på en skolashemsida i Borlänge.

Hemsidan vräker fullständigt onyanserat ut rent kränkande saker ommänniskor. Är det att vara ett föredöme som rektor?

Här kommer ett axplock:

"Tisdagen är klart, läs här nedan och njut av kängan till GunnarEriksson, socialdemokrat och barnaplågare i ett, bara att gratulera.Ni som vill veta vad den rackaren har gjort kan läsa det här."

"Fattar inte dom att Borlänge blir utskämt av deras urblåsthet ochofattbaraointelligens. Mina kompisar runt om i Sverige undrar juöver hur det står till med folk här i trakten, kan dom inte läsa, hardom ingen förmåga till djupare tankegångar?"

Är det så du/ni lär barn att bemöta andra människor? Du skriversjälv och klagar på att andra inte uppträder korrekt ochönskar mer ödmjukhet. Vad sägs om lite självinsikt eller vanligt hyfs? Vi ifrågasätter vilka värderingar du förmedlar till barnen.

Vad händer om barn, föräldrar eller personal har en annan uppfattningän du? Blir de också kallade barnaplågare, vulgärjournalistiskaamöbor, urblåsta, ofattbart ointelligenta, jämförda med Hitler med mera?

Du skriver på er hemsida: "Vi kommer att kämpa för att vår skola ska bli en stolthet för denna kommun, vi kommer att kämpa för att våraelever ska bli trygga harmoniska människor, människor som vågarförsvara våra demokratiska rättigheter, en fri ochobunden press och för en oändlig yttrandefrihet."

Du insinuerar att hantverkare pratar bort tid, gör fel och jobbar"under cover". Du hotar att ringa deras företag för att undersöka vilka som har skvallrat. Vad hände med yttrandefriheten?

Om vi jobbade på en skola vi var stolta över skulle vi vara gladaöver att få visa upp den för ordföranden i barn- och skolnämnden.

Erhemsida raljerade över att "Tanten" (Marianne Nordlöf?) inte ens hade besökt skolan. När hon sedan kom hotades hon med polis om hon inte lämnade skolan.

Utfallen i radiointervjun var så låga att de inte ens går att kommentera. Vad ger det för signaler till skattebetalarna, barnen och deras föräldrar?

Det ska vara högt i tak på en skola. Är det så på din skola?

För barn, föräldrar och personal på "din" skola hoppas vi att du inseratt vi ska leva tillsammans i samma värld, och då krävs det att vi behandlar varandra med respekt.

Avslutningsvis vill vi upplysa om att vi inte är lärare, reportrareller politiker. Vi är helt vanliga skattebetalande kommuninvånare. Självklart skrivervi under pseudonym, det är bara att gå in på er hemsida så förstår nivarför.

TVÅ VANLIGA BORLÄNGEBOR

Mer läsning

Annons