Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vildväxande ruccola i stan

Annons

- Krukorna fick stå ute länge och nu verkar fröna ha övervintrat och slagit rot intill väggen, säger Roland Backlund, medlem i Wasabryggeriets vänner.

Vännerna fortsätter att plantera olika växter och kryddor och på onsdagskvällen var några medlemmar på plats för att sätta lite olika.

- Det är några som är intresserade av det här. Skulle intresset vara så stort kan vi tänka oss att ordna något i lite större skala nästa år, säger Roland Backlund.

Hur som helst så är Wasabryggeriets innergård idealisk för odling, vare sig det är blommor eller kryddor.

Ruccolasallad är en italiensk salladssort som kommit till Sverige på senare år.

Den kan även gå under beteckningen senapskål.

Smaken påminner en del om rädisa och ruccola har odlats i Sverige inomhus i kruka. Den kan med fördel blandas tillsammans med annan sallad.

JAN KORSGREN

Mer läsning

Annons