Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilda och tama fåglar

Annons

Svar till Ove Pettersson,

den 22 juli.

Ove Pettersson, hemmahörande i Leksandsbyn Torrberg, har gjort ännu ett tarvligt försök att inför omvärlden nedvärdera sin hemkommun.

Att nuvarande och tidigare kommunalråden Bo Pettersson och Bertil Daniels stolligt karaktäriseras som maktberoende och romstinna kan väl bara roa dessa herrar. Inte heller upprör det mig att kommunledningen kritiseras för en närmast sanslös hockeyhysteri. Härvidlag delar jag och säkert många andra Ove Petterssons uppfattning.

Vad som upprör mig är att han ständigt upprepar sin adressangivelse "Leksand (tyvärr)".

Jag vet inte vad OP är för en fågel, men kan inte låta bli att undra över vad som binder en så förgrämd person så starkt vid hans hemort att han saknar kraft att göra sig fri.

I sin senaste insändare citerade han ett talesätt som först förbryllade mig: "Blott tama fåglar har en längtan - de vilda flyger". Om jag förstått honom rätt liknar han sig själv vid en vingklippt eller inburad fågel. Det är beklagansvärt, men jag vill ändå vädja till honom att i eventuellt kommande insändare utelämna sitt hittills papegojmässigt upprepade: Leksand (tyvärr).

Ett annat i sammanhanget beaktansvärt ordstäv är "Dålig fågel som kackar i eget bo".

Bertil Stenborg,

Siljansnäs

Mer läsning

Annons