Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vild dag för alla elever

Annons

Närmare 120 barn i tioårsåldern deltog i De vildas dag som arrangerades för skolbarnen i Malung.

Syftet med dagen var att lära skolbarnen mer om djur och natur och att locka fram barnens intresse för allt spännande som finns ute i skog och mark.

Huvudman för den här dagen är Svenska jägareförbundet och målgruppen är barn i fjärde klass. Skolbarn från kommunens alla skolor mötte upp på sportfältet i Malung och fick vara med i olika aktiviteter.

De togs emot av representanter för sju olika organisationer som är aktiva i frågor nära djur och natur: Jägareförbundet, studiefrämjandet, skogsvårdsstyrelsen, naturskyddsföreningen, sportfiskarna, civilförsvaret och Orsa Grönklitts rovdjurspark.

Det fanns bland annat prova påstationer som sportfiskarnas, där Magnus Hermansson hjälpte de unga eleverna kasta med kastspö.

På jägarförbundets station hade Jan-Anders Thorud gjort en sorts älgrebus som eleverna fick lösa ute i naturen.

Studiefrämjandets Anders Lisskar höll i en tipspromenad och där lyckades faktiskt två elever med konststycket att få alla tolv rätt - bättre än magistern!

- Det var inte så svåra frågor, vi behövde inte gissa på en enda utan kunde alla svaren, förklarade Yttermalungseleverna Martin Mabergs och Pierre Würth som hade prickat in hela den rätta raden.

- Förhoppningsvis ska de nya kunskaperna locka barnen ut i naturen och lära dem att man ska vara varsam med vår fina natur, säger Anders Lisskar.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons