Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Viktigt med öppenhet"

Annons

- Yttrandefriheten gäller alla, den får man inte tulla på, säger kommunalrådet Roger Stål (s).

Han är förvånad över att Bertil Höök inte längre tänker kommentera politiska beslut.

- I en organisation är det viktigt med öppenhet för kritiska synpunkter. Att en presstalesman har utsetts innebär inte att ingen annan får uttala sig, framhåller kommunalrådet.

- Om någon ringer Höök måste han kunna svara. Är frågan varför tekniska nämnden tog det och det beslutet så får han hänvisa till politikerna. Men handlar frågan om en beslutad investering körs i gång i september eller november eller hur det är med blomplanteringarna så ska han kunna svara. Det är självklart.

Stål har reagerat över att tekniska chefen gjort en "värdering" i frågan om äventyrsbadet.

- Går ett parti till val på en fråga så blir det lite konstigt om en chef sitter och lägger värderingar i hur begåvad idén är. Det får väljarna avgöra.

- Höök ska inte vara rädd för att uttala sig men kommer han med värderingar så ska han göra det som privatperson och inte som representant för arbetsgivaren, tycker Stål.

Kjell Carrander (fp) är kritisk till att Sören Finnström förbjudit Höök att göra politiska uttalanden på arbetstid.

- Det är helt fel, hade du inte ringt så hade jag skrivit en insändare om det. Men när Höök använder ordet populistiskt så gör han en typ av värdering och det ordet tycker jag inte om. Annars så stöder jag hans resonemang om att pengar borde satsas på underhåll i stället för äventyrsbad.

Gunnar Åhgren (m) är andre vice ordförande i tekniska nämnden och därmed oppositionens främste talesman. Åhgren ser ingen anledning att kritisera ordförande Finnströms agerande.

- Jag tycker att tjänstemän inte bör yttra sig innan ett ärende är avgjort, de bör hålla en låg profil. Å andra sidan kan vi inte ha munkavle på folk och jag kan inte fördöma någon som yttrar sig.

- Det är Bertils skyldighet att tala om att underhållet släpar efter men det är kanske inte hans sak att ställa det mot frågan om ett äventyrsbad, anser Gunnar Åhgren.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons