Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vikarien som blev ny vd

Annons

Marlen är nybliven föreståndare för Lingheds Livs.

I går blev hon blomsterhyllad av kunder och bybor.

- Men kära värld, nu får ni sluta. Snart börjar jag gråta, sade Marlen och kramade alla. Det var Bettan Hansols som kom med blommor från nöjda kunder, Lars Vykander kom från den medlemsägda butikens styrelse och Siri Eriksson representerade FiL, Framtid i Linghed.

- Det är roligt att du vågade, sade de alla.

När Marlen Hellström först fick frågan sade hon nej. Det var för stort ansvar. Men förre handlaren, Göran Forsén, vet hur man ska lägga orden.

- Efter viss övertalning så ändrade jag mig, säger Marlen som nu gått bredvid Göran i en månad. Han finns fortfarande kvar i bakgrunden.

Hon har tidigare arbetat på Konsum i Enviken. Innan dess förestod hon en golfrestaurang på Åland, som är hennes hembygd. Hon saknar havet, men trivs med skog och skidbackar.

- Det var det berömda klicket som gjorde att jag hamnade i Klockarnäs, säger Marlen Hellström.

Hon har haft oroliga nätter inför beslutet, och ligger fortfarande sömnlös och undrar om hon ska lyckas få butiken att gå runt. Med mer ansvar kommer fler timmar. Det blir långa dagar nu i början, innan hon har fått rutin.

- Men det är värt sitt pris. Jag trivs så jättebra med kunderna och med det sätt som personalen jobbar här. säger Marlen.

Övriga i butiken är Sara Wiklund, Birgitta Alm och praktikanten Elisabeth Hellstrand. Blommorna som fyller charkuteridisken är till dem också.

RAGNA FAHLANDER

Mer läsning

Annons