Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vikapoolen öppnas igen

Annons

- Vi har allmänt möte på måndag. Jag hoppas folk kommer, vi i styrelsen vill veta att vi har Vikabornas stöd innan vi skriver på avtalet med Falun fritid om skötsel av poolen, säger Måns Pettersson som är ordförande i Vikabygdens intresseförening.

Det har varit många turer kring poolen sedan kommunen stängde den efter sommaren 2000. Vikaborna protesterade högljutt, men det var först i december förra året som politikerna avsatte en miljon till rustning av bassängen.

Nu står personalutrymmen, dusch och reningsanläggning klara. Omklädningsrummen vill byborna fixa själva under några arbetsdagar då intresseföreningen samarbetar med föräldraföreningen och Vika IF.

- Gemensamt arbete skapar engagemang, och det är viktigt, säger Måns Pettersson.

Intresseföreningen har drivit frågan, och vill nu organisera arbetet i sommar. Det behövs ett 20-tal kontaktpersoner i Vika som ska fungera som länk till ett tiotal feriearbetande ungdomar.

- Får vi ihop 20 personer så blir de bara ansvariga tre, fyra dagar var. De bör gå ner någon halvtimme per dag till poolen, och i övrigt vara tillgängliga på telefon. Sedan har personalen på förskola och fritids lovat att backa upp också, om något skulle hända, säger Måns Pettersson.

RAGNA FAHLANDER

Mer läsning

Annons