Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vigs vid sjömagasinet

Annons

En vigsel på en annorlunda plats, nämligen vid det gamla sjömagasinet från 1852, äger rum i Grangärde i dag lördag. De unga tu som blir ett i samband med en borgerlig förrättning är Jonas Sand och Carin Stenberg. Vigselförrättare blir Monica Lundin Andersson.

- Jag tycker det är en rolig grej. Vid det gamla magasinet har det aldrig tidigare förekommit en vigsel, säger brudgummens mamma Marianne Sand som jobbar hos den nuvarande fastighetsägaren, kommunens kultur- och fritidsförvaltning.

- Ungdomarna själva är "livemänniskor" som spelar rollspel och är intresserade av gammalt. De sade att de ville gifta sig i sjömagasinet och nu har jag hyrt det, berättar hon vidare.

Vigseln väntas därmed bli en oförglömlig upplevelse för såväl brudparet som de anhöriga.

Festfolksparet anländer i en stor amerikansk Ford av 1959 års modell. Själva akten äger sedan rum vid Bysjöns strand bevittnad av två marskalker och två tärnor. Brudnäbb blir parets dotter Celina Sand-Stenberg.

Efteråt blir det middag på våning två inne i magasinet medan den efterföljande dansen tråds i bottenvåningen.

- Inom förvaltningen är förhoppningen att magasinet ska användas mera. Hittills har det bara hållits öppet en gång om året i samband med Grangärde marknad, slutar Sand.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons