Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vigdes mitt i midsommartid

Annons

Majstångsresning och ett riktigt midsommarbröllop inför tusentalet personer. Så såg det ut vid Malungs hembygdsgård på midsommarafton.

Kyrkoherde Lars Häggberg vigde Malungsparet Malin Eliasson och Daniel Johansson.

- Nu har ni vigt er inför så många vittnen så att det räcker för hela livet, konstaterade kyrkoherden och utbringade ett fyrfaldigt leve för brudparet.

De lyckliga tu anlände till hembygdsgården i en hästskjuts med Anders Isaksson, Malungsfors, vid tömmarna.

Lite mankemang blev det kring majstångsresningen på grund av att själva majstångsfoten var rutten.

Men karlarna i folkdanslaget lyckades lösa problemet och sedan blev det vigsel, sång av Lars Melin, spelmansmusik och dans kring stången. Lars Arnesson ledde programmet.

Om det var mycket folk vid gammelgården i Malung så var det ännu fler vid Olnispagården i Sälen. Där räknade man med att över 2 000 personer fanns på plats, rekord för midsommarfirandet vid Olnispa.

I Sälen firades midsommaren på byns traditionella sätt, med Transtrands spelmanslag som kom tillsammans med folk i sockendräkter i lövade båtar på älven till Olnispa.

William Nisser, Grycksbobördig Sälenvän sedan många år, höll midsommartalet och betonade Sälens utvecklande blandning av dåtida kultur och nutida turismutveckling. Hars Åke Hermansson spelade horn och sjöng, Maria Ähdel kulade och sjöng. Från scenen leddes underhållningen av Torbjörn Korssell som presenterade idel Västerdalsartister som Johan "Ted" Eriksson, Malung, Limabördiga Malin Jonsson, Vansbro, samt Sälens egen Ida Dåverstam.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons