Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vid årsskiftet byggs Grycksboskolan om

Annons

Sedan 1998 har Grycksboskolans fukt- och mögelproblem varit välkända. Men nu har lärare, elever och föräldrars protester fått gehör och under sommaren har Grycksboskolan sanerats.

I matsalen, källarvåningen och fritidsgården har man bland annat plockat bort gammalt rötskadat trä för att komma tillrätta med den ohälsosamma miljön.

Till årsskiftet hoppas kommunens fastighetschef Olle Wiking att de planerade renoveringsarbetena ska vara igång. Just nu håller kommunfastigheter på att upphandla och organiserar renoveringsarbetena.

Det som nu kommer att göras är en omfattande renovering av både skolmatsalen, köket och en del av foajén. Ett nytt ventilationssystem ska installeras och likaså ska skolsköterskan få ett helt nytt utrymme.

Slutkostnaden för ombyggnaden av Grycksboskolan beräknas kosta drygt 19 miljoner kronor, men det finns bara drygt nio miljoner i kommunens budget till projektet. Verksamhetsutskottet har därför beslutat att ge kommunfastigheter i uppdrag att omfördela sin investeringsbudget för att få fram ytterligare 1,7 miljoner kronor till Grycksboskolan.

Men det saknas alltså fortfarande pengar för att kunna genomföra alla delar i projekt.

Det som nu skjuts på framtiden är bland annat det kombinerade skol- och folkbiblioteket, den resterande delen av foajén, renoveringen av källarutrymmen med dusch och omklädningsrum.

ANN-SOFIE MASTH

Mer läsning

Annons