Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi vill skapa en ball lokal"

Annons

Brandskydd, el och tätning av dörrar och fönster är några punkter som måste ordnas innan verksamheten i SJ:s gamla godsmagasin på stationsområdet kan dra i gång. Kulturföreningen Magasinet har sökt bidrag för sammanlagt 7,4 miljoner kronor från EU och olika offentliga myndigheter för att kunna utveckla byggnadens stora godshall.

- Vi vill skapa en proffsig och ball lokal, men samtidigt behålla den råa känslan, säger Mats Omne från kulturföreningen Magasinet.

Mats Omne och hans företag Matiné film och television har hyrt byggnaden i flera år och i dagarna ska köpet av Godsmagasinet vara klart.

- Vi har skickat sista synpunkterna på köpeavtalet och nu ska det inte behöva dröja så länge till, säger Mats Omne.

Tanken är att lokalen ska användas för bland annat konserter, teater och utställningar. I somras hyrde FFF in sig i Godsmagasinet under några kvällar vilket var ett bra tillfälle för kulturföreningen att se hur lokalen lämpar sig för arrangemang av den typen.

- Vi hade fått tillfälligt tillstånd från fastighetsbolaget Jernhusen så att FFF kunde komma in. Det fungerade jättebra, säger han.

Godsmagasinet är byggt 1902 och under lång tid passerade allt gods som skulle till Falun byggnaden. Lokalen ska vittna om gamla tider även i fortsättningen, däremot kommer kulturlivet i Falun att förnyas, enligt Mats Omne.

- Vårt varumärke ska förknippas med bra kvalitet och överraskande aktiviteter. Vi ska inte ha små, ointressanta saker utan då håller vi hellre stängt, säger Omne.

MARIA BIAMONT

Mer läsning

Annons