Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi vill ha en populär kommun"

/

Annons

Varför ska Rättvikarna rösta på ert parti?

-Vi vill öka möjligheten till företagande, öka inflyttningen, få bättre skatteunderlag och kunna serva kommunens innevånare på ett bättre sätt.

Vad vill ni främst förändra eller förbättra i Rättvik under de kommande fyra åren?

-Ett bra företagsklimat och göra Rättviks kommun känd som en bra kommun att arbeta i med bra arbetsmiljö, ökad konkurrensmöjlighet genom olika näringar.

Hur ska ni lyckas med det?

-Tillsammans med allianspartierna ska vi arbeta för detta.

Vad är ni mest stolta över att ha bidragit med i Rättvik under den senaste mandatperioden?

-Vi har medverkat till utbyggnaden av fjärrvärme, att skapa fler studentbostäder, att Rättvik fått ett badhus tillsammans med allianspartierna och lyckats få ordning på RFAB:s ekonomi.

Något vallöfte?

-Det vore trevligt om vi kunde få till en bollhall för ungdomar tillsammans med de andra partierna om ekonomin medger det. Det vill vi satsa på.

Vilken blir den viktigaste lokala valfrågan?

-Naturligtvis är vi väldigt måna om kommuninvånarnas väl och ve, att människor trivs, att det finns god service och att Rättvik är en bra kommun att bo i, en väl fungerande kommun med god ekonomi. Vi vill se till att vi har en populär kommun så ungdomar som studerar på annan ort kan komma tillbaka och arbeta här.

Hur många mandat får ni i valet?

-Vi har fem mandat nu och vi hoppas givetvis få väljarnas förtroende för fler, kanske ett par mandat till.

Något viktigt du vill tillägga?

-Att vi kommer att synas inför valet. Genom olika aktiviteter har vi träffat många människor, bland annat under tisdagskul. Nu väntar olika aktiviteter, bland annat kommer våra riksdagskandidater hit och vi finns ute i centrum för att väljare ska kunna ställa frågor direkt och vi kommer att lyssna för att ta tillvara väljarnas åsikter.

Fotnot: Tidigare i serien: Vänsterpartiet 20/8. Folkpartiet 25/8. Socialdemokraterna 26/8. Miljöpartiet 27/8. Centerpartiet 30/8. SPI 31/8.

Fakta: Nya moderaterna

Namn: Hans Nyberg.

Parti: Nya Moderaterna.

Ålder: 64 år.

Uppdrag i partiet: Vice ordförande för Nya moderaterna i Rättvik, ledamot i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige, ordförande för RFAB och styrelsemedlem i RTAB.

Mer läsning

Annons