Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi värnar om vår skola"

Annons

- Det är första gången vi gör det här. Vi vill bjuda in alla som är intresserade av skolan att komma och titta, säger Haldo Huss, en av lärarna i Sätra.

En viktig orsak till att skolan anordnade ett öppet hus är att marknadsföra skolan och därmed locka fler föräldrar att välja just Sätra skola för sina barn.

- Elevantalet minskar och det var i samband med att Daljerk skolan inte startar någon förskoleklass till hösten vi kände att vi ville visa vår verksamhet, säger Haldo.

- Vi är givetvis medvetna om att det finns ekonomiska ramar men byggnaderna finns ju kvar och vi vill självklart visa att vi värnar om Sätra skola.

- Här finns trygghet för barnen. Vi ser alla barn och vi har god kontakt med eleverna.

- Föräldrar har möjlighet att välja skola, men om de inte väljer den skola som ligger närmast får de betala busskort eller köra barnen själva till skolan.

Haldo Huss anser att det kommer att bli konkurrens om barnen, och Sätra skola vill framhäva sina möjligheter med bland annat naturen in på knutarna, en lugn och trygg miljö.

Eleverna guidade besökarna, som inte var så många, under öppet hus.

Flera utställningar beskrev verksamheten på skolan med bland annat skidåkning och olika arrangemang. Eleverna jobbar också i verkstäder med keramik, snickeri, att baka, spela teater eller att lära mer om teknik.

Må bra-dagen var en lyckad satsning där barnen fick välja mellan olika aktiviteter som massage, fiska, åka slalom, tova med ull, baka bullar, rita eller snickra.

För närvarande har snart 60-års jubilerande Sätra skola lika många barn och kollegiet hoppas på fler, eller åtminstone inte färre, barn i framtiden.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons