Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi utslagna (del 2

Annons

LO centralt kan vi nog vid det här laget glömma. LO vill nu sänka skatterna mest för dem som tjänar mellan 300 000 och 400 000 kronor om året. LO företräder ju en medelklass som det inte går någon nöd på.

Jag har räknat på LO:s skatteförslag och det skulle minska det offentligas inkomster med nio miljarder kronor om året. Vilka skulle få betala denna omfördelning om inte vi utslagna? Ingen för ju vår talan.

Varför är vi med i facket, har flera utslagna i Ludvika frågat mig. Gå aldrig ur facket har jag svarat dem. Efter de tre första månaderna 2004 har även jag börjat ifrågasätta vad LO och de lägre tjänstemännens fack håller på med.

De för definitivt inte vår talan. Många av oss betalar minst 300 kronor per månad i fackföreningsavgift, varav omkring 100 kronor per månad till den livsnödvändiga a-kassan.

Alla har rätt att enbart stå kvar i a-kassan. Om vi utslagna skulle bilda en ideell förening som företräder oss själva, och betala 100 kronor per månad i medlemsavgift skulle vi ändå tjäna minst 100 kronor per månad.

Vi kan börja i Ludvika var annars? Det räcker med att vi blir 100 personer i denna förening så har vi 120 000 kronor om året som vi kan använda till regeringsbesök, skriva remissvar och göra kampanjer.

Vi kunde stötta de ungdomar som aldrig på allvar har kommit in i i arbetslivet. Vi kunde kämpa för Samhall, beredskapsarbeten, ALU-arbeten och förhindra social utslagning.

Vi behövs och vi kan! Den saken är klar.

Fotnot: Del 1 av denna insändare publicerades i lördags, den 17 april.

BIRGER HANSSON

Mer läsning

Annons