Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi undersköterskor i Orsa är överkörda

Annons

Vi undersköterskor, som själva har bekostat vår utbildning till förmån för Orsa kommuns äldreomsorg, undrar vad blir det av oss nu?

Nu kommer det ett stort antal människor som aldrig tidigare arbetat inom vård och omsorg, de får direkt fasta heltidstjänster plus betald utbildning till vårdbiträden (inget personligt riktat mot dessa människor, de kanske passar väldigt bra på sina nya jobb).

Det är det sätt Orsa kommun agerar på som känns som ett slag under bältet på oss som har både bättre utbildning och som ställt upp som timvikarier i ur och skur med kort varsel för allas bästa.

Vi tycker att Orsa kommun skött detta mycket dåligt, det kan inte vara god personalpolitik eller god ekonomi då vi redan finns med bättre utbildning och längre erfarenhet, visst ser det konstigt ut då Orsa kommun bekostar utbildning till nya människor som går före oss i jobbkön. Vi känner oss oerhört ledsna och besvikna på Orsa kommuns agerande. Varför värdesätts inte det jobb vi utfört och all möda vi lagt ner på egen bekostad utbildning . Vissa av oss har också fått använda våra egna bilar i tjänsten till mycket låg ersättning.

Kommer det att finnas en möjlighet att få jobb inom Orsa kommun fast man bekostat utbildningen själv. Det känns som vi hamnat på ruta ett igen, skall vi kasta in handduken eller kommer utbildning/erfarenhet att värdesättas inom Orsa kommun i framtiden.

Vad tycker Kommunalarbetarförbundet?

Ett förslag från oss undersköterskor är att kommunen bekostar en vidareutbildning av oss till sjuksköterskor som då är till gagn både för oss och kommunen, de flesta av oss är från Orsa och har både familj och hus här så vi vill gärna bo kvar här i vackra Orsa.

Varför inte låta oss stå till kommunens förfogande och låta oss ingå i hemtjänstens hus, det skulle då bli en bra kommunikation mellan parterna och vi blir effektivt utnyttjade till fördel för alla parter.

Bra personalpolitik/kommunekonomi är att ta hand om den duktiga välutbildade/inarbetade personal man redan har till förfogande.

TILLTUFSADE ARBETSLÖSA UNDERSKÖTERSKOR

Mer läsning

Annons