Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi tar ansvar för ishallens upprustning

Annons

Endast en nätt skara med deltagare räknades in bakom Mora musikkår när demonstrationsleden tågade från Metall-huset ned till Ångbåtskajen i Mora.

Där fanns 50-talet personer som lyssnade till dagens huvudtalare, landstingsrådet Ingalill Persson.

Av lokala intressen berörde hon främst Moras lasaretts framtid.

Landstinget ska i mitten av juni diskutera det underlag till besparingar av landstingets ansträngda ekonomi, som en tjänstemannautredning presenterat.

Ingalill Persson lovade i första hand att Mora lasarett ska bli kvar som akutsjukhus. När det gäller Mora BB:s framtid var beskedet inte riktigt lika starkt.

- Socialdemokraterna har ingen önskan att stänga Mora BB. I dagsläget finns inget hot mot en nedläggning, sade Ingalill Persson utan att ytterligare precisera tidsaspekten.

Hon fick dock lika starka applåder för de beskeden som Bengt-Åke Rehn om socialde-mokraternas ställningstagande för ishallens modernisering.

- Arbetet med ishallen borde redan ha startat i full skala, ansåg Bengt Åke Rehn.

Han konstaterade att övriga åtgärder om exempelvis ett framtida ägarförhållande av ishallen, kommunalt eller klubbmässigt, får diskuteras på ett längre tidsplan.

Till tidningen uppgav han också att tekniska kontoret blivit medvetet om att flera ledningar, bland annat fjärrvärmekulverten, ligger nära en eventuell utbyggnad av hallen på entrésidan.

- Det finns ett regelverk för hur många frimetrar en ledning ska ligga från en byggnad. Det är en fråga som tekniska kontoret får titta närmare på. Sydkraft äger fjärrvärmekulverten, säger Bengt Åke Rehn.

HANS OLANDER

Mer läsning

Annons