Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi tänker inte blunda"

Annons

Elever från Rättvik med utländsk bakgrund drabbades av en för-nedrande kommentar i skolans elevkatalog. Det var elever som sammanställde katalogen och skolledningen granskade inte katalogen som trycktes i 500 exemplar. I slutet av förra året kom 170 exemplar av skolkatalogen ut innan katalogen stoppades.

- Vi har namn på de som köpt katalogen så de kataloger som fortfarande finns ute kommer vi att återkalla.

- Skolan har tidigare inte upplevt den här typen av problem och jag upplevde att vi åtgärdat problemet när publiciteten kring händelsen började. Det har drabbat eleverna och föräldrarna från Rättvik vilket är beklagligt, säger rektor Lars Lisspers.

- Vi har en handlingsplan för hur vi ska hantera mobbning och trakasserier med kurator och ansvarig rektor. I det här fallet har vi haft samtal med berörda elever och föräldrar. Vi har tagit vårt ansvar och vi har en bra atmosfär här i skolan. Om händelser av det här slaget skulle inträffa i framtiden tänker vi inte blunda. Vi jobbar aktivt med både elever och personal kring den här typen av frågor, säger Lars Lisspers som inte tycker kritiken från barn-och utbildningsnämnden och skolchefen i Rättvik är berättigad.

- Vi ser våra elever och är måna om dem, säger han.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons