Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi ska lösa fallet"

Annons

Jonas Johannessons tragiska död har väckt känslor i Borlänge. Ovanligt många har hört av sig till polisen, i hopp om att kunna bidra med uppgifter som är viktiga för utredningen.

Hittills har över 100 personer förhörts om sina iakttagelser i centrala Borlänge i fredags kväll.

- Telefonerna har gått varma. Till en början hann vi bara anteckna alla vittnen, för att sedan be om att få återkomma.

Det säger kommissarie Bo Persson vid polisen i Borlänge.

Just nu överblickar han utredningen som hela tiden går framåt. Under gårdagen arbetade sju poliser med ytterligare förhör, jämförelser av förhör och övriga kontroller av vittnesuppgifter.

- Man kan tycka att det går sakta, men just det här arbetet tar tid. Så här måste vi arbeta för att få fram de riktigt intressanta uppgifterna, säger han.

Polisen har ännu inte lyckats gripa någon misstänkt. Som tidningen tidigare berättat letar man efter ett flertal gärningsmän.

En av dem, en man i 20-årsåldern, har anhållits i sin frånvaro. Han har tidigare varit på kant med rättvisan och är därför välkänd av polisen.

Under tiden som jakten på gärningsmännen fortgår, fortsätter vittnen att höra av sig till polisen i Borlänge. Även människor som lämnade centrum långt innan misshandeln ägde rum ringer till stationen, för att berätta att de funnits på plats men inte under tiden för dådet.

Gensvaret har med andra ord varit enormt. Det är normalt inte så det brukar se ut när våldsbrott begås i Borlänge. Polisen tror att det är för att mordet på Jonas Johannesson berör. Med honom har fler människor kunnat identifiera sig, än om det handlat om en gänguppgörelse.

- Vi kommer att lösa det här fallet. Men jag kan inte säga när.

Mer läsning

Annons