Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi ska göra oss kända"

Annons

Dalarna är ett av de län i landet där hästen fortfarande spelar en stark roll för samhällsutvecklingen. Det vill Hästlandet Dalarna ta fasta på och utveckla än mer. Projektet som stöds av länsstyrelsen och naturbruksgymnasiet i Rättvik löper fram till september 2004. I dag har projektet lyckats samla totalt 1,6 miljoner, delvis via EU-projekt.

- Just nu är vi i expansionsfasen. Vi arbetar för att få igång ett nätverk och en samverkan mellan alla de som på något sätt sysslar med hästar i länet - allt från travbanor till lantbrukare, hästägare och veterinärer. Enkla exempel på samverkansprojekt kan vara att anpassa skogsvägar till hästkörning eller att anlägga ridstigar, säger Susanne Säbb Danielsson.

Framtidsprojekten är många. Ett sådant är en sammanhängande ridled runt Siljan, som i sin tur kan ge turistbranschen fördelar.

- Många i länet är engagerade i hästar. Länet måste ta branschen på det stora allvar det förtjänar. Inom kort ska vi anställa en projektledare och en projektkonsult. Sedan ska vi se till att göra oss kända i länet, säger ordförande Susanne Säbb Danielsson.

MATS LAGGAR

Mer läsning

Annons