Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi ska bli störst i landet"

Annons

- Bara på några dagar har vi fyrdubblat antalet nya medlemmar om dagen från 600 till 2 500. Totalt har vi nu 221 000 medlemmar. Det är helt otroligt, säger Emma Sjögren Tabar, som tillsammans med maken Tamas ansvarar för sajten.

Intresset för webbsajten tog ordentlig fart sedan en kvällstidning skrev om gifta kvinnor som lever dubbelliv och vänsterprasslar genom Internet. En av webbsajterna som nämndes i artikel var Vildawebben.

- Det bidrog till att intresset för vår sajt ökade enormt, säger Emma Sjögren och tillägger snabbt att de som går in på Vildawebben för att söka någon sex- eller liknande förmedlingssajt kommer att bli besvikna.

- Hela vår affärsidé går ju ut på att erbjuda en sajt som ska ha hög moral och att medlemmarna ska uppföra sig ordentligt. Men sedan har vi ingen kontroll över vad medlemmarna skriver i internbreven till varandra. Men vi försöker kontrollera att ingen medlem missköter sig genom att bland annat använda för grovt språk. Det har hänt att vi "skickat ut" medlemmar som inte följer reglerna, säger Emma Sjögren Tabar och fortsätter:

- Jag brukar säga att det som man inte törs göra på krogen mot en tjej ska man inte heller våga göra bakom skärmen i den här sajten.

Emma och maken Tamas är naturligtvis glada över att ämnet vänsterprassel på Internet har bidragit till ökat intresse för deras sajt. Det är bra för företagets ekonomi. Men samtidigt anser de att hela ämnet är tragiskt:

- Det är tråkigt att folk inte är lyckliga i sina förhållandet. Då är det bättre att bryta ett förhållande ordentligt och söka lyckan på annat håll i stället för att stanna kvar och vänsterprassla.

Men företagets affärer gör dem i stället på riktigt bra humör. För några år sedan började de firman, som då hette Vildaonline, i en garderob. För ett år sedan sköttes verksamheten från två rum i deras hus. I dag finns företaget som ändrat namn till Vildawebben i en centralt kontor på fyra rum i centrala Falun. Dessutom har en person anställts.

Medlemsavgifterna i sajten samt inkomster från annonser och försäljning har inneburit att de nu kunnat investera i 16 maskiner som ska serva webbsajten. Under 2002 räknar de med att företaget Vildawebben ska omsätta cirka 1,5 miljoner kronor.

- Utvecklingen går fort. Men så jobbar vi hela tiden, ofta 10-12 timmar om dagen. Det här är vårt liv och det är ett roligt liv, säger Emma Sjögren Tabar, som avslöjar företagets ambitioner:

- Vi ska snart bli Sveriges största sajt inom det här området.

I dag är det "Lunarstorm" med drygt 1 miljon medlemmar som är störst i landet. Det är alltså en bra bit kvar för Vildawebben.

- Det kan tyckas så. Men faktum är att det stormat en del kring innehållet i Lunarstorm den senaste tiden. Därför tror jag det finns möjlighet för oss att komma i kapp, säger Emma Sjögren Tabar.

ANDERS HANSSON

Mer läsning

Annons