Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi måste ta tillvara kompetensen hos de äldre"

Annons

Förutom Westerholm bjöds det på ljuv musik av unga spelmän.

Som gammal fp-politiker i riksdagen och före detta chef för socialstyrelsen ställde hon krav på dagens politiker. Det blev en hel rad punkter som säkert den mogna skaran kunde skriva under på.

De äldres ekonomi till exempel som urholkas. Hur blir det med det nya pensionssystemet, och hur kommer landets tillväxt att påverka pensionen var bara två punkter. För pensionärerna är det viktigt att kunna behålla köpkraften.

Vidare hur arbetsmiljön ska förbättras. Likaså utbildningen för ungdomar. Så kanske till det viktigaste. Synen på de äldre som arbetskraft måste det göras något åt. Varför till exempel importera läkare från andra länder när det finns egna äldre läkare att tillgå?

Gammal på arbetsmarknaden tycks man vara redan vid 50-55 år, och vid 65 års ålder är man passé. Så får det inte vara, menade Westerholm.

Åtgärder måste till för att stoppa diskrimineringen mot äldre. Här efterlyser Westerholm skriftliga svar från de politiska partierna.

Fastighetsskatten var ett annat ämne för dagen liksom vårdsidan där det fordras en ordentlig uppryckning på utbildningssidan.

- Om inget drastiskt görs blir det en förödande brist på personal år 2010. Det kommer att slå hårt mot de äldres trygghet och då kommer även de anhöriga att drabbas.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons