Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi måste se affärsmässigt på våra hyresavtal"

Annons

Tommy Limby säger själv att hans problem började för fyra år sedan när Orsa Grönklitt bytte vd. Därefter har parterna bollat olika förslag till hyresavtal mellan varandra.

Förslaget till hyresavtal ska prövas av hyresnämnden och Tommy vill ha en rättslig prövning av de kontraktsbrott han anser Orsa Grönklitt gjort sig skyldig till, genom att ha konkurrerande verksamhet.

Mikael Ahlerup säger i en kommentar att man haft ambitionen att komma överens med Tommy Limby Sport AB.

- Affärsmässigheten är grunden i våra avtal. Det gäller alla samarbetspartners vi har i Grönklitt, säger Mikael Ahlerup.

Mikael berättar att han under åren i Orsa, till och från, känt att just affärsmässigheten i verksamheten varit ifrågasatt.

- Därför är vi stolta över att kunna visa resultaten från de senaste fyra åren. Där pekar alla siffror uppåt.

Orsa Grönklitt har i sin långsiktiga plan för avsikt att bygga ett servicehus, med bland annat uthyrningsverksamhet.

- Vi har aldrig gömt någonting för Tommy Limby Sport AB, utan varit helt öppna i den här frågan, säger Mikael.

Mikael Ahlerup berättar också att man förhandlat med Tommy Limby om ett hyresavtal fram till år 2006 och att han inte känner att parterna stått långt från varandra.

- Orsa Grönklitt AB tar inte över några verksamheter, utan tittar på nya affärsmöjligheter. Redan nu serveras det exempelvis mat på tre olika ställen. I slutänden finns det en vinnare på grund av konkurrensen och det är våra gäster.

Mikael Ahlerup understryker att Orsa Grönklitt satt stort värde på det arbete som Tommy Limby Sport AB lagt ner i Grönklitt.

- Det erkännandet har vi fört fram till honom vid flera tillfällen, men det hindrar inte att vi måste titta affärsmässigt på det hela.

BÖRJE LINDH

Mer läsning

Annons