Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi måste hitta på något ibland"

Annons

På 1990-talet arrangerades totalt två företagarmässor vid Rättviks-parken, där företagen knöt nya kontakter och samtidigt visade upp sig för allmänheten.

Nu är det dags igen. Planerad tidpunkt för mässan "Fokus RättVik" är den 20 till 21 september, veckan efter höstens riksdagsval.

- För ett halvår sedan kom frågan upp på en företagarträff i Stiftsgården. Vi vill återuppta satsningen, som var mycket lyckad, säger Jörgen Pihlblad.

Föredömet är Noliamässan i Umeå och Piteå som samlar drygt 100 000 människor.

- Vi har redan ett 40-tal företag anmälda. Vi räknar med ett 100-tal deltagande företag, säger Pihlblad.

Förutom företagsutställning blir det stor satsning på gästande allmänhet och familjer. Bland annat ska bygdens duktiga föreningar arrangera förströelser och aktiviteter. Skolor ska inbjudas att delta i klassvisa teckningstävlingar, äldre skolbarn får delta i en uppfinnartävling, brukshundklubben ska arrangera en uppvisning - och politikerna ska få chansen att kommentera det avslutade lokala kommunala valet.

- Till detta ska det finnas mat och dryck att köpa. Bland annat deltar de lokala matproducenterna och Kuprik med mat och upptåg, säger Fyhr.

Mässan blir gratis att gästa.

- Så vi räknar med mycket folk. Målet är att det blir en riktig familjefest, där föreningslivet profileras och företagarna får visa upp sig. Det existerar många goda företag i kommunen som många inte vet så mycket om - inte ens vi företagare säger Jörgen Pihlblad.

MATS LAGGAR

Mer läsning

Annons