Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi måste dra åt samma håll"

Annons

Kyrkonämndens nya ordförande flyttade 1981 första gången till Gagnef, är bosatt i Bäsna, har sju barn, har varit engagerad i Gagnefs församling sedan början av 1990-talet och har varit kyrkvärd och kyrkopolitiskt aktiv sedan 1998.

- Men mina första kyrkopolitiska minnen är en massa ben, berättar hon leende.

Hennes far var nämligen ordförande i kyrkofullmäktige i Lessebo i Småland och hon fick som liten följa med honom till sammanträdena och leka på golvet.

- Det var många kostymben och några strumpbyxben, minns hon.

Nu ska hon leda arbetet med att skapa samförstånd, arbetsro och trivsel i Gagnefs pastorat. En bred majoritet av de förtroendevalda och anställda anser att hon är rätt person för det svåra jobbet.

Vilka egenskaper anser hon då själv är viktiga för att lyckas?

- Det är svårt att tala i egen sak, men lite förenklat vill jag påstå att jag har lätt för att identifiera problem och för att komma överens med andra människor, svarar hon.

Dessutom räknar hon med att få hjälp av sina många medarbetare och en ny kamrer, som börjar i april, samt en kyrkoherde.

- Vi har ännu inte rekryterat någon kyrkoherde, utan skyndar långsamt för att se till så att det blir bra lösningar. Innan vi annonserar efter en ny kyrkoherde vill vi formulera vad vi söker, vilka egenskaper som de sökande bör ha, förklarar hon.

När det gäller visitationsprotokollet påpekar hon att det innehåller några felaktigheter:

- Att där står att pastoratsadminstrationen förlorat två tjänster beror på en missuppfattning och Floda och Mockfjärds församlingars mindre goda relation till Gagnef avser mer pastoratsledningen än församlingen.

- Det är jättebra att vi fått ett visitationsprotokoll och Lautmann sätter fingret på punkter där vi måste förbättra oss. Samtidigt som jag förstår svårigheten hade jag gärna sett att protokollet varit mer preciserat, åtminstone i vissa avseenden, fortsätter hon.

Vad är det då som måste göras?

- Vi har redan inlett arbetet med en organisationsöversyn. Dessutom måste ekonomin förbättras, men det är ett arbete på lång sikt. På kort sikt är de känslomässiga målen mycket viktiga för kvaliteten. Vi måste dra åt samma håll, lyssna till varandra över alla gränser, inte minst församlingsgränserna, inse att vi är olika, men ändå acceptera varandra. Eftersom personalen är bra och de förtroendevalda engagerade har vi goda förutsättningar att klara vår uppgift, anser Anneli Juujärvi.

KENT OLSSON

Mer läsning

Annons