Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi kommer tillbaka

Annons

Regeringen som tillsattes efter valet den 17 september är en av de mest arbetarfientliga regimer som Sverige haft, sedan de demokratiska valen infördes.

Skolminister Jan Björklund tillhör den skara människor som jämt och ständigt gapar och orerar över vanligt folks frihet. Han håller på att ta bort den friheten, i och med att han vill ta bort elevinflytande på en del gymnasieskolor.

Sedan har vi fått en ny socialminister. Han är abortmotståndare, och kommer med all sannolikhet att införa begränsningar där.

Sedan har vi fått en ny näringslivsminister och hon tycker att det är okej att införa bonussystem för direktörer i statliga verk, när andra är av den uppfattningen att det är förkastligt.

Vi har fått en ny kommunminister som är delägare i vårdföretag som har entreprenadverksamhet åt kommuner inom omsorgen.

Jag är så trött över hur alliansens anhängare och företrädare före valet pratade vitt och brett om den vanliga människan. Och vad var det som hände för den vanliga människan, jo försämringar, och ännu mer försämringar kommer det att bli.

Och alla ni som ojojojar, sig över vad jag har nu skrivit, vad har ni själva att komma med? Sarkastiska och ironiserande anonyma insändare är vad jag i bästa fall har att vänta.

Sedan finns det säkert fortfarande medborgare som tycker att det är löjligt att skriva så här. Och det får de göra, allt i enlighet med vad som står i regeringsformens första paragraf. Vi kommer tillbaka, det är inte frågan om utan när.

CALLE SVENSON (S)

Mer läsning

Annons