Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi kan koncentrera oss bättre

Annons

- Jag tycker vi har lättare att koncentrera oss på de vanliga lektionerna, säger Amanda Aldén, som går i idrottsklass 9 C på Britsarvsskolan.

Själv sysslar hon aktivt med friidrott. Men friidrott får hon inte träna på skoltid - trots att hon går i idrottsklass.

- Vi som går idrottsklass är tävlingsinriktade och det märks även på lektionerna. Sammanhållningen är bra och vi kan koncentrera oss bättre, säger hon.

Amanda och kompisarna Elias Andersson, Tomas Sundvall, Hanna Eriksson och Wrya Ahmadi sitter i ett av skolans kapprum och berättar om sina tre år i idrottsklass.

De är nöjda.

Och lite missnöjda.

- Idrottslektionerna är roliga. Vi som sysslar aktivt med idrott är mer seriösa, säger Tomas Sundvall, som är allätare i idrott.

- Totalt sett har det varit roligt att gå i idrotts- klass, även om vi inte haft mer än timme idrott mer än andra, säger Elias Andersson, som fäktas på fritiden och Hanna Eriksson, som sysslar med gymnastik.

- Vi har fått göra strapatser. Vi cyklade till Rättvik fram och tillbaka och vi har tränat på att leda en grupp, säger Wrya Ahmadi, fotbollsspelare som drömmer om att bli proffs.

Får man bättre betyg i idrottsklassen?

- Nej, tvärtom. Jag tycker det är svårare att få bra betyg. När jag valde idrottsklass för tre år sedan ville jag prova. Jag ångrar mig inte, säger Tomas Sundvall.

PER MALMBERG

Mer läsning

Annons