Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi har tröttnat på politikernas prat"

Annons

- Vi har trott i vår enfald att snart ska det sättas igång. Nu är vi inne på andra generations småbarnsföräldrar. Många av oss var inte ens födda när de första planerna på en ny skola tog form i början av 1960-talet.

Bygget skulle ha varit igång - men av ekonomiska skäl har det skjutits på framtiden. Bakgrund-en är att Hagagymnasiet och Tunets simhall skenat iväg kostnadsmässigt.

- Finns det något som dragits i en längre långbänk. Låt det bli ett slut, kräver föräldrarna.

I går uppvaktade de kommun-alrådet Peter Hultqvist och Mariann Nordlöf, ordförande i barn- och skolnämnden. Politi-kerna fick ta emot en skrivelse med krav på att bygget ska igång. 875 namnunderskrifter överlämnades.

- Kommunledningen pratar om att bygga nya bostäder mellan Ornäs och Torsång. Men börja i rätt ände. Börja med skolan. En bra och ny skola lockar småbarnsfamiljer till Borlänge, anför föräldrarna som vill ha en F-9 skola. Och en fullstor idrottshall, som planerna var från början.

- Bygg inte en bunker, gymnastiksal, som ingen vill utnyttja kvällstid. Hallen ska även kunna utnyttjas efter skoltid. Det skulle främja hela Borlänge kommun.

Föräldrarna pekar också på Alsbäcks och Tomnäs skolor som lindrigt sagt sett sina bästa dagar. Skolorna ska tas ur drift - när Ornäs nya är klar.

Det besked som gavs föräldrarna är att byggstarten i Ornäs är planerad till juni 2006. Om tekniska avdelningen får som den vill kan det bli tidigare.

- Vår bestämda ambition är att få igång projektet nästa år. Jag delar föräldrarnas argument, säger Peter Hultqvist.

När det gäller gymnastiksal eller sporthall säger kommun-ledningen att man aldrig lovat en sporthall. Men Hultqvist är beredd att lyssna på de krafter som verkar för en annorlunda lösning. Om de blir mer konkreta i sina planer.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons