Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi har lediga bäddar"

Annons

- Jag trodde att turistbyrån och det kommunala turistbolaget skulle saluföra turismen i hela kommunen, men i Malung är det väl bara Bullsjön, Byråsen och Bullermyren (Sixtens eget namn på sportfältet i Malung, red:s anm) som det ska satsas miljoner och åter miljoner på, dundrar Sixten på känt maner.

Sixten och hans fru Kerstin har drivit fritidsbyn i Limedsforsen, tre mil från Malung, i närmare 40 år. De har många gånger tyckt sig åsidosatta av kommunen och kommunens turistbyrå.

Joakim Persson i fiskeklubben Skinnkroken förtydligar att det är hotellboende, som fått hänvisas till grannkommunerna i samband med pimpel-SM.

- Tyvärr har vi en mycket begränsad hotellkapacitet i Malung för att kunna härbärgera folk då det blir större arrangemang. Men det finns en hel del gäster som vill bo med hotellstandard, och om det är fullt i våra hotell så ser jag inget fel i att gäster hänvisas till närbelägna hotell i våra grannkommuner, säger Joakim Persson.

Malungs turistbyrå förmedlar logikontakter och boende, både till privata logier och turistanläggningar.

- Vi skickar ut logiförteckning till de som vill ha information och där finns Sixten Jernbergs fritidsby på samma vis som andra anläggningar. Vi har också hänvisat en del förfrågningar direkt till fritidsbyn i Lima, men jag vet inte hur stort Jernbergs intresse är för att hyra ut bara enstaka nätter som det här är fråga om, säger Karin Eriksson vid Turistbyrån i Malung.

Karin Eriksson berättar vidare att det fortfarande finns logimöjligheter i Malung när det gäller enstaka bäddar, men för större grupper är det svårt.

- Den aktuella helgen i slutet av mars är det inte bara pimpel-SM som avgörs i Malung. Vi har samtidigt Lilla Skinnarloppet, som också har en del deltagare som vill ha logi. Finns det någon som vill hyra ut så ta gärna kontakt med oss, slutar Karin Eriksson.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons