Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi har inget med kedjebrevsspel att göra"

Annons

Nätverksföretaget GoldQuest International utnyttjar etablerade företag i sin marknadsföring. Genom att dra paralleller till kända namn, ska det polisanmälda kedjebrevsspelet skänkas trovärdighet.

Clas Ohlson i Insjön har drabbats.

I ett presentationsmaterial som tilldelas tänkbara nya GoldQuest-medlemmar, beskrivs företagens säljsystem som snarlika. Den enda skillnaden ska ligga i att Clas Ohlson inte belönar sina kunder med en rikligt tilltagen provision.

- Att vi utnyttjas på det här sättet är det inte mycket vi kan göra åt, säger Clas Ohlsons vd Gert Karnberger, som vill understryka att de båda företagen inte har något som helst samröre med varandra.

Biskopsbesök

i Gustafs

GUSTAFS. Gustafs får nästa söndag, den 9 februari, besök av biskop Clas Bertil Ytterberg. Biskopen som kommer till Gustafs på kvällen predikar i kyrkan. Han medverkar också på samkväm för alla i församlingsgården. Vidare blir det sång av olika körer.

Gymnasieskolan

behöver pengar

BORLÄNGE. Det behövs mer pengar till gymnasieskolan. Gymnasienämnden fattade i går beslut om att anhålla om en tilläggsbudget från kommunstyrelsen. Det handlar om 4,7 miljoner kronor från Borlänge kommun och 830 000 kronor från Säter. Bakgrunden är att pengarna inte väntas räcka till, trots sparbeting. Kommunstyrelsen kommer sedan att ta ställning till om ärendet ska gå vidare till fullmäktige.

Säsongspremiär

för nostalgikvällar

BORLÄNGE. På fredag är det säsongspremiär för nostalgikvällarna på Borlänge värdshus. Först ut blir rockabillygänget Simon Crashley and the Roadmasters.

Mer läsning

Annons