Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi har förståelse för att fjärrvärmetaxan höjs"

Annons

Fjärrvärmetaxan i Säter höjs med nio procent. Det beskedet fick Säters kommun och inbjöd företrädare för Hedemora Energi att komma till kommunstyrelsen och förklarar orsaken till höjningen.
– Inget beslut är fattat, men indikationen är nio procent. För kommunens egen del betyder det ökad kostnad med 150 000 kronor, berättar kommunalrådet Sven-Gunnar Håkansson (c).
Förra året gick fjärrvärmen i Säter med underskott på 300 000 kronor för Hedemora Energi, i år beräknas underskottet till 2,1 miljoner kronor, gavs det besked om.
Värmeanläggningen i Bergbacken i Säter är 20 år gammal och investeringar behövs och planeras till år 2006. Det handlar om investering får 20 miljoner kronor.
Investeringen behövs för att få upp värmeproduktionen från anläggningen så det inte behöver användas olja för fjärrvärmen i Säter, som är fallet nu vid vissa tillfällen.
1998 fanns 100 villor anslutna till fjärrvärmen i Säter, nu är det 366 och någon ytterligare utbyggnad av nätet sker inte, utan det handlar om förtätning av befintliga ledningar.
– Vi har förståelse för orsakerna till varför fjärrvärmetaxan höjs och det är inget som vi kan göra något åt, framhåller Sven-Gunnar Håkansson efter tisdagens möte.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons