Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi har försökt hjälpa pizzeria Pronto"

Annons

Kommunen har försökt hjälpa pizzerian -men inte lyckats. Det säger näringslivschefen som förstår den uppgivenhet ägaren känner.

I går berättade tidningen om pizzerian som måste flytta för att Lidl ska riva huset och bygga en lågprisbutik. I september ska de vara ute. Någon lika attraktiv lokal har de inte erbjudits.

Borlänges näringslivschef Hans-Gunnar Jonsson säger sig förstå den uppgivenhet som råder vid pizzeria Pronto. Men menar att näringslivskontoret gjort vad som är möjligt att göra.

Hans-Gunnar Jonsson berättar att kommunen försökt skaka fram en lämplig lokal till verksamheten, men att det inte gått att få fram någon som ägaren kunnat acceptera.

-Vi har lagt ned mycket tid på det här och gjort allt vi kunnat.

Han förstår att pizzerian vill behålla sitt läge, eller åtminstone finnas kvar i området, och inte flytta till något annat ställe där det kanske redan finns tre eller fyra etablerade pizzerior.

-Lidl har köpt ett hus. I avtalet ingår att Lidl ska hjälpa honom med ny lokal. De kan inte heller börja bygga förrän de fått ut pizzerian, konstaterar Hans-Gunnar Jonsson

Som menar att Lidl, förre fastighetsägaren och pizzerian måste försöka finna en lösning. Kenneth Nilsson, vd på kommunala fastighetsbolaget Hushagen, säger att de inte har någon lokal i området som de kan erbjuda. Även han säger sig förstå den oro ägaren och de anställda känner.

-Han verkar duktig, jag förstår honom. Han lever på det. Så det är inte lätt.

-Samtidigt är det en väldigt stor grej Lidl håller på med. Man borde försöka ta hand om de som redan finns, menar Kenneth Nilsson som dock från Hushagens horisont inte ser någon möjlighet att uppfylla önskemålen från pizzerian.

Lidl vill inte säga något om pizzerian i Borlänge som blir utan lokal när de river huset. De svarar inte på några frågor omkring detta.

- Tyvärr vill vi inte kommentera, skriver Åsa Andersson vid Lidl, i ett e-postmeddelande till tidningen.

Pizzerians ägare har vänt sig till hyresnämnden där ärendet nu ligger.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons