Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

- Vi har en hög grad av behörig personal till hösten

Annons

Vårterminen närmar sig sitt slut och sommarlovet väntar för både lärare och elever.

Tidigare år har bristen på obehöriga lärare gjort sig påmind lagom till rekryteringen inför varje terminstart men till hösten meddelar grundskoleförvaltningen att man har läget under kontroll.

- Ja, vi har ju haft en övertalighet på grund av nedskärningarna inom skolan. I den mån det har funnits obehöriga vikarier på skolorna så har vi nu i stället ersatt de flesta med behöriga lärare. Vi har en hög grad av behörig personal till hösten, säger grundskolechefen Lena Stoltz.

Totalt har 22 lärare, förskollärare och barnskötare sagts upp under våren. Exakt hur många av dem som i stället fått hoppa in på vikariat har grundskoleförvaltningens chefer ingen uppgift om nu men att en viss rockad har skett står klart.

Lagom till hösten flyttar alla Gussarvsskolans elever till Stureskolan och Västerby skola men eftersom man där tappar ett antal elever till nästa terminsstart så kommer verksamheten inte att förändras nämnvärt.

- Vi kommer att tappa 500 elever under de fem kommande åren eftersom barnkullarna minskar. Av den anledningen blir det ingen skillnad på Stureskolan trots att Gussarvsskolans elever flyttar dit. På Västerby blir det en liten ökning, säger Lena Stoltz.

FREDRIKA HILLERVIK

Mer läsning

Annons