Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi har en bra chans"

/

Annons

– Man kommer snabbt in i en annan roll, säger han om att sitta i opposition. Det är bara att acceptera ett valutslag och jobba utifrån förutsättningarna.

Var och varannan dag syns Peter Hultqvist i tidningen och andra medier. Handlar det inte om Ikea i Borlänge är det mer pengar till Dalabanan som är aktuellt. Med mera. Det märks att det är valrörelse.

– Vi har en mycket bra chans att klara hem det här om vi jobbar hårt och försöker mobilisera ända fram till valdagen, säger Hultqvist. Det finns en stor grupp soffliggare som kan mobiliseras i det här.

Socialdemokraternas taktik är bland annat samtal. Partiet har satt som mål att genomföra en miljon samtal genom att ringa, knacka dörr och vara ute bland folk.

Det Peter Hultqvist kan lova vid ett regeringsskifte är satsning på personer som är sjuka; mer pengar till rehabilitering, mer individuell bedömning av sjukförsäkringen och att regeln om prövning mot annat jobb på arbetsplatsen efter 90 dagar respektive prövning mot annat jobb på arbetsmarknaden efter 180 tas bort.

För landsbygden tycker Peter Hultqvist att det är viktigt att statliga bolag blir kvar och inte flyttar till storstäderna. Under riksdagstiden har han lämnat in drygt 150 motioner som bland annat rört det.

– Jag har tagit upp många frågor som rör vårt län, som infrastrukturen i länet, Dalabanan och turist- och besöksnäringens förutsättningar, säger Hultqvist.

Han tror att Mona Sahlin kommer att leda de rödgröna till en valseger. Och har inte mycket till övers för de S-politiker som uttalar sig kritiskt om partiet och dess ledare inför valet.

– Jag tycker att det är att spela motståndarna i händerna. Jag tycker att är man i valrörelse så håller man ihop, då jobbar man för valseger.

Fakta/ Peter Hultqvist

Socialdemokraternas förstanamn i Dalarna till riksdagen

Riksdagsledamot 2006-

Bor: Borlänge

Ålder: 51

Bakgrund: Journalist

Fakta/ Socialdemokraternas riksdagskandidater

2. Carin Runeson, 63 år, journalist, Smedjebacken

3. Kurt Kvarnström, 61 år, ombudsman, Avesta

4. Roza Güclü Hedin, 27 år, socialsekreterare, Falun

5. Hans Unander, 39 år, målare, Malung-Sälen

Mer läsning

Annons