Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi har det lägsta elpriset i Sverige"

Annons

Visst höjde Borlänge energi elpriset med hela 15 procent vid årsskiftet, till 25,4 öre. Utöver detta tillkommer skatt, moms och nät. Men det ökade priset får ändå betecknas som måttligt i dessa elprishöjardagar.

Jämfört med andra leverantörer är det lågt. Någon ytterligare höjning är inte heller aktuell. Priset ligger fast. Enligt Borlänge energis marknadschef Pelle Helje så är det idag Sveriges lägsta elpris det kommunala företaget kan erbjuda. Jämtkraft som också tillhör de bolag som inte drivs av vinstintresse höjer till drygt 29 öre.

Med ett så attraktivt pris skulle Borlänge energi säkerligen kunna växa rejält och få många nya kunder runt om i landet. Men i dag är det totalstopp för icke borlängebor att teckna avtal.

- Vi har dragit ned rullgardinen, säger Pelle Helje.

Tidigare, när även utsocknes fick köpa ström, fick de betala ett påslag med tio öre. Även detta skulle i dag vara ett konkurrenskraftigt pris. Men detta är stoppat så länge turbulensen på elmarknaden varar, när det lugnar ner sig är det möjligt att nya kunder är välkomna.

- I så fall blir det till 35,4 öre.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons