Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi har blivit utnyttjade och lurade

Annons

Jag skulle vilja rikta min kritik mot föreningen Peace and Love.

Efter festivalen har vi kunnat läsa om hur krögare har tampats med ekonomiska problem, vinster och förluster. Och hur skattebetalarna har fått betala. Men en sak har glömts bort.

Och det är alla dessa människor som har blivit utnyttjade och lurade av Peace and Love. Först och främst de hundratals ungdomar som har varit engagerade.

Vi blev lovade att vi inte skulle behöva arbeta mer än 14 timmar under hela festivalen.

Jag har sett exempel på där ungdomar har fått jobba 15 timmar i sträck, utan mat dessutom.

När en god vän till mig krävde att han skulle få mat under sin första arbetsdag så fick han klart för sig att han krävde allt för mycket. Att han och hans kompisar fick jobba från 10:00 på morgonen till 01:00 på natten utan att få varken mat eller fika är skamligt.

Samma personer skulle dagen efter infinna sig 09:00 vid Peace and love för ytterligare en dag av tungt fysiskt arbete.

Okej, de som arbetar ideellt får en festivalbiljett, men hur ska man kunna orka gå på festivalen om man har arbetat hela dagen innan, halva natten och ännu en dag?

Några 14 timmar var det inte tal om då inte. Och ifall man skulle ha fått nog av de dåliga arbetsförhållandena och vägrat jobba mer så hade man fått lov att betala 520 kronor.

Informationen för de som skulle vara scenvakter var bland annat att ingen skulle få lov att sitta ensam och det skulle finnas en person över 20 år på varje post.

Redan på onsdagskvällen så skulle en 14-årig tjej få lov att sitta ensam på en scen mitt i centrum för att vakta och hålla obehöriga borta. Som tur var kunde jag och en kompis rycka in och ta hennes pass. Och jag hade ju bara arbetat hela dagen med att bygga staket och tält.

Okej, Peace and Love kan inte rå för att folk inte dyker upp och arbetar när de ska. Men däremot så kan de se till att alla får den information de ska ha i god tid innan.

Peace and Love-föreningen är ett stort skämt, oseriösa hycklare som borde lägga ner.

Be om ursäkt nu, Peace and Love!

Ungdom

Mer läsning

Annons