Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi har bästa boendet i Mora"

Annons

Fredagen 24 november 2006 flyttade de in.

- Vi fick tillgång till lägenheten precis klockan 17.00, så att hantverkarna skulle hinna bli färdiga. Fem minuter senare stod det flyttlass utanför hälften av lägenheterna.

Efterfrågan var stor och nu är samtliga 20 lägenheter på Stenuddsvägen sålda. De allra flesta av köparna är, liksom Lilian och Börje, 55-plus.

Båda jobbar i Mora centrum, Börje i skobutik på gågatan och Lilian inom kommunens äldreomsorg. Lilians erfarenhet från arbetet med äldre gjorde valet lätt, när det nya området vid Saxviken bjöds ut till salu.

- Jag ser ofta människor som flyttar för sent i livet. Det är bra om man kan ta ansvar för sitt boende tidigt, med tanke på att man blir äldre, och medan man kan och orkar. Här har vi fem minuter till centrum och boende i markplan. Det kan inte bli bätttre.

Lägenheten är öppet planerad med sammanhängande ytor mellan kök och vardagsrum. Fönstren är stora, med välisolerat glas. I köket finns ett lågt och brett fönster bakom diskbänken med perfekt utsikt över Saxviken, där skridskoåkarna den här dagen trotsar snålblåsten.

- Vi är helnöjda och stor-trivs, vi slipper gå i trappor, det är lugnt, ingen trafik , nära naturen och inget buller berättar Lilian och Börje.

Lägenheten, som är på 77 kvadratmeter, kostade 760 000 kronor. Månadshyran, inklusive vattenburen fjärrvärme, är 4 400 kronor.

- Det är mycket bra, ska man bygga en ny villa, så räcker det inte med 760 000 kronor.

I sommar inleds bygget av en ny etapp, med 32 lägenheter, alldeles intill.

Enligt mäklaren, Hans Olson som förmedlat de 20 lägenheterna i första etappen, är intresset fortfarande stort.

- Det finns ett 40-tal namn antecknade på intresselistan. Det är bostadsbrist i Mora och en stor efterfrågan på den här typen av objekt. 40-talister är en aktuell grupp, många har anknytning till Mora och de vill kanske flytta tillbaka.

Lilian och Börje tror att fler vill följa deras exempel.

- Jag tror att många Morabor, med utflugna barn och stora villor, kan tänka sig att sälja den stora villan och flytta till ett mer centralt boende, säger Börje.

BIRGER NYLÉN

Mer läsning

Annons