Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi håller ett vakande öga på politikerna

Annons

Vid vårt senaste möte som gällde sjukvård och omsorg deltog Lars Erik Skoglund som redogjorde om en genomförandefas av gemensamma nämnder.

Det har visat sig att det många gånger är överorganiserat. Många gånger har flera tjänstebilar kommit till samma fall.

Det mesta hänger på pengar, därför är det noga med att den nya nämnden som omfattar Borlänge - Gagnef samt Säter arbetar så att man får ut så mycket som möjligt för pengarna.

När det gäller nedläggning av Gylle vårdcentral samt behandling av pensionärerna i övrigt anser vi att dessa kommit i en strykklass som vi inte kan acceptera. Nu får det lov att bli stopp på alla dumheter.

Vi anser från Metalls pensionärsklubb att det är slöseri med skattemedel att lägga ned vårdcentraler, det gäller hela Dalarna.

Nej till nedläggning av Gylle vårdcentral!

Dessutom så måste vi kompenseras för alla fördyringar med en höjning av pensionerna.

Något vi inte gillar är när man backar tillbaka och tar fram namnet ålderdomshem. Ni ska veta att alla gillar inte det namnet.

Ni ska vara varsamma med de gamla, det är de som har lagt grunden till välfärdssamhället.

När det är dags att genomföra gemensam nämnd så kommer Metalls pensionärsklubb att noga följa att inget går snett. Då kommer vi att reagera hårt och bestämt.

Så en uppmaning till er i landsting och kommun: Spela med öppna kort och genomför inte något som är till nackdel för oss pensionärer, för då kommer vi att reagera med skärpa.

Metalls

pensionärsklubb

Sune Höglund,

ordförande

Mer läsning

Annons